Ekspresija no vāka līdz vākam

KUK BUK restorāns gourmandguide.lv

Izteiksmīgums, radošums un māksliniecisks pieskāriens – stāsts, kas veidojas kā recepte no krāšņas pavārgrāmatas vāka līdz šefpavāra pieskatītam ēdienam zem viņa uzraudzītā katla vākam virtuvē. Tāds stāsts top restorānā KUK BUK.

Restorāns KUK BUK apskats no Gourmand Guide officiel.lv
Restorāns KUK BUK. Foto Paul Ank

Aukstais, drēgnais laiks tā vien liek ierausties segā ar karstu, kūpošu tējas krūzi, kādu aizraujošu lasāmvielu, ļaujoties nesteidzīgai dzīves baudīšanai. Taču, lai izbaudītu šādu mieru, nebūt nav jāsēž mājās. Restorāns ar amizanto nosaukumu KUK BUK, kurā sastopas gaumīgs askētisms, mājīgums un izcila šefpavāra radītu ēdienu smalkās garšas nianses, jūs laipni gaidīs savās telpās tepat Rīgas klusajā centrā.

Restorāns KUK BUK apskats no Gourmand Guide officiel.lv
Restorāns KUK BUK. Foto Paul Ank

Pieticīgs un vienkāršs savos uzskatos ir KUK BUK šefpavārs Andris Jugāns, viņš necenšas kādam izpatikt vai ko pierādīt, taču viņa darbi runā paši par sevi. Viņa aizraušanās ar ēdiena gatavošanu ir eksperimenti ar vienkāršām lietām, no tām uzburot mākslinieciskas garšas kombinācijas. Taču, kā Andris saka: ”Visa restorāna ēdienkarte nevar sastāvēt tikai no vieniem eksperimentiem, ir jābūt arī kaut kam saprotamam un vienkāršam.” Tādēļ KUK BUK parūpējies, lai, atnākot nesteidzīgās vakariņās, jūs sagaidītu ne tikai Crème Brûlée ar siena (!) garšu, bet arī Latvijā audzēts zandarts, kūpināts kadiķa dūmos, sams, pašgatavots mājas siers un daudz citu interesantu- un ne tik ierastu garšu ēdienu.

Restorāns KUK BUK apskats no Gourmand Guide officiel.lv
Restorāna KUK BUK šefpavārs Andris Jugāns. Foto Paul Ank

Andra viedoklis, runājot par izcilu restorānu, ir šāds: ”Visam ir jābūt līdzsvarā, restorāna koncepcijā nevar būt neatrisinātu sīkumu, tos tāpat agrāk vai vēlāk pamanīs. Gan restorāna dizains, gan apkalpošana, gan ēdiens – tam visam ir jābūt izcilam. Tikai tad var runāt par augsta līmeņa restorānu.” Un tieši tādu izcilu attieksmi pret visu šeit minēto jūs sastapsiet restorānā KUK BUK.

Restorāns KUK BUK apskats no Gourmand Guide officiel.lv
Restorāns KUK BUK. Foto Paul Ank

Ar vairāk nekā 10 gadu uzkrāto pieredzi ārzemēs un arī Latvijā, Andris Jugāns spēj pārsteigt savus viesus arī restorāna brančos, kas notiek nu jau divas dienas pēc kārtas – gan sestdienās, gan svētdienās plkst. 12.00 restorāns KUK BUK laipni uzņems brančotājus savās jaukajās telpās. Šeit tiek piedāvāta vairāk nekā 40 ēdienu izvēle, gan siltais, gan aukstais galds, kūkas, saldumi, kā arī augļi. Cenā tiek iekļauts arī ūdens, sulas, kā arī glāze prosecco.

Īpaši tiek padomāts arī par mazajiem restorāna viesiem. Viņiem atvēlēts īpašs bērnu stūrītis, lai mazie ķipari varētu nesteidzīgi nodarboties ar sev vien svarīgajām lietām. Tāpat restorāns ikdienā parūpēsies par bērnu ēdienkarti. „Pagatavosim jebko, ko bērni vēlas, no tā, kas ir restorāna piedāvājumā.”

Restorāns KUK BUK apskats no Gourmand Guide officiel.lv
Restorāns KUK BUK. Foto Paul Ank

Kā pāršķirstot jaunu lapaspusi krāšņi ilustrētā grāmatā, priecējam acis ar skaistumu, tā arī KUK BUK savus viesus priecē ar neierastiem, un pat drosmīgiem un neparastiem ēdieniem. Atnāciet un izbaudiet!

Teksts Kristīne Upeniece. Foto Paul Ank

Komentēt