Garšu Gadalaiki jeb Luksuss latviskā garā

gourmandguide.lv

SPA Hotel Ezeri Siguldas novadā ir īsta pērle, kur rodams viss, ko vien mūsdienu cilvēks sagaida no vietas, kur gūt baudu teju visām maņām – gan miesai, gan garam. Te būs apmierināti arī visprasīgākie gardēži – restorāna Gadalaiki virtuve patīkami pārsteidz.

Ja Siguldu mēdz salīdzināt ar Latvijas Šveici, tad SPA Hotel Ezeri komforta un sajūtu ziņā var pielīdzināt slavenajai Kannu piekrastes viesnīcai Cap d Antibes. Tas ir ārēji nemanāms, līdz sīkumiem nostrādāts serviss, kas gādā par brīžiem, kad vienkārši izbaudi mirkli.

officiel.lv

Siguldā, nogriežoties no lielās šosejas, pavisam nemanāmi nokļūstam teju vai idilliskā ainavā, kur Lorupes krastā savu vietu radusi viesnīca SPA Hotel Ezeri. Šoreiz esam ieradušies saistībā ar Rīgas–Gaujas reģiona pasludināšanu par Eiropas gastronomijas reģionu 2017.

Ienākot SPA Hotel Ezeri atturīgi elegantajās telpās, šķiet, ka visas ikdienas rūpes palikušas ārpusē un sajūties kā citā pasaulē, kur viss zied un smaržo. Ļoti iecienīts ir Spa komplekss, kur tiek veiktas gan relaksējošas, gan ārstnieciskās procedūras tikai ar dabīgo kosmētiku. Tikpat vilinoši aromāti un arī skats ir restorānā Gadalaiki. Tās ir ļoti gaišas un plašas telpas ar burvīgu ainavu, kas būtībā arī nosaka toni interjerā. Nekā lieka – viss viesu komfortam. Tāpēc cilvēki uz turieni speciāli mēro ceļu no Rīgas un citām Latvijas vietām, un par to bija iespēja pārliecināties arī L’Officiel Gourmand Guide komandai.

Komandas spēks

Nu jau kādu laiku restorāna Gadalaiki virtuve ir šefpavāra Ivo Dorša ziņā. Šā atlētiskā vīrieša dzīvesstāsts par to, kā viņš kļuvis par sava aroda meistaru, ir pārsteidzošs. Viņš nav mācījies smalkās pavārskolās, vēl vairāk – kādu laiku pat dienējis Franču leģionā. Bet tomēr lielā kaislība izrādījās tieši pavārmāksla, kur viņš izgājis klasisko skolu, proti, prasmes apguvis, mācoties no izciliem šefpavāriem gan Latvijā, gan ārzemēs.

Lai arī Ivo Dorša kroņa numurs ir gaļas ēdieni, mums tika piedāvāts sviestā cepts un baltvīnā tvaicēts zandarts. Jāatzīst, nekas netraucēja izbaudīt zivs dabisko garšu, kas arī ir tā lielākā meistarība. Desertā tika pasniegta siera kūka piparmētru mērcē ar žāvētu ogu un riekstu pamatni. Par to pat prasīgākajam restorāna kritiķim nebūtu daudz ko piebilst. Šefpavārs Ivo Doršs uzsver savā virtuvē valdošo komandas garu, kas ļauj, radoši improvizējot, panākt iecerēto rezultātu. Ēdienkartē pamatā ir klasiskā Eiropas virtuve ar vietējo sezonālu akcentu. Tās ir gan zivis no tuvējām audzētavām un SPA Hotel Ezeri dārziņā saplūktie zaļumi – viss tik svaigs un gards!

officiel.lv

SPA Hotel Ezeri
Sigulda, Siguldas pagasts, Ezeri
Tālr. 67973009
facebook.com/SpaHotelEzeri, www.hotelezeri.lv

Komentēt