Itālijas pārtikas nozares “dārgumi” Riga Food 2016 izstādē

riga food gourmandguide.lv

Kad iet runa par ēdienu un augsta līmeņa gatavošanas mākslu, itāļi vienmēr ir klāt! Lai arī Itālijas uzņēmumi vienmēr ir piedalījušies “Riga Food”, pēdējos sešus gadus izstādē nav bijis Itālijas dalības valsts līmenī, un arī iepriekšējos gados tikai Itālijas Ārējās tirdzniecības institūta Pārstāvniecība Rīgā (ICE, Italian Trade Commission – Government Agency) nodrošināja valstiska līmeņa dalību dažu izstāžu laikā. Šogad Itālijas vēstnieks Latvijā V.E. Sebastjāno Fulči kungs (Sebastiano Fulci), ir nolēmis atjaunot dalību valstiskā līmenī ar dažu Itālijas uzņēmumu atbalstu: “Ferrero” (šokolāde), “Barilla” (pasta, mērces), “San Benedetto” (minerālūdens), “Valdo Spumanti” (prosecco), “Italian Goodness” (olīveļļa, ievārījums, konservi, krēmi), “Caseificio Marrandino” (bifeļmātes piena siers mocarella, dažādi siera un gaļas produkti), “Gloria” (kafija) un konsorcijs “Export Quality Wines – E.Q.W”/ “Pjemontas reģions”, izveidojot 112 m2 lielu nacionālo kopstendu “ITALIA”.

riga food 2016 izstāde officiel.lv

riga food 2016 izstāde officiel.lv

Lielākā daļa šo uzņēmumu ir starptautiski labi pazīstami un veicina Itālijas produktu, kā arī kulinārijas tradīciju iziešanu ārpus nacionālajām robežām, kas kopā ar citiem, mazākiem itāļu ražotājiem patiesi pārstāv Itālijas pārtikas nozares bagātību. Tādējādi stends noteikti izrādīs dažus Itālijas pārtikas nozares “dārgumus”.

riga food 2016 izstāde officiel.lv

riga food 2016 izstāde officiel.lv

riga food 2016 izstāde officiel.lv

riga food 2016 izstāde officiel.lv

riga food 2016 izstāde officiel.lv

Daudzi itāļu ēdieni jau ir plaši novērtēti visā pasaulē, tomēr ir arī tādi, kurus Baltijas iedzīvotāji vēl nav pilnībā atklājuši. Tādēļ paviljona apmeklētājiem būs iespēja nogaršot dažus īstus itāļu produktus un ēdienus.
Izstādē Riga Food 2016, kas ir pārtikas nozares visnozīmīgākais notikums Baltijā – piedalīsies vismaz 703 uzņēmumi no 35 valstīm un tiks organizēti vismaz 15 nacionālie kopstendi.

Riga Food 2016: 7-10 septembris, Ķīpsala, pasākumu ceļvedis

Komentēt