Jaungada karstvīns vai kā sasildīt dvēseli un miesu

gourmandguide.lv

Līdz ar aukstā laika atnākšanu gribas sevi palutināt ar siltiem dzērieniem. Tāpēc karstvīns – karstais dzēriens, kas tiek pagatavots no sarkanvīna, ir iekarojis daudzu cilvēku sirdis un turpina mūs sildīt aukstās dienās, dāvājot priecīgu pirmssvētku noskaņu. Reibinošs sarkanvīna un kanēļa aromāts piesaista ikvienu, un dvēselē sāk mirdzēt burvīgās brīnumsvecītes.

66

Mājas karstvīna recepte

Sastāvdaļas:

  • 0,75 ml sarkanvīna
  • Apelsīns 1 gb.
  • Kanēļa standziņas 2 gb.
  • cukurs 125 g
  • Krustnagliņas 4-5 gb.

 

Vīnu ieliet katliņā, pievienot cukuru, salauztas vairākās daļās kanēļa standziņas un pirms tam sagrieztas apelsīna šķēlītes. Uzlikt katlu uz nelielas uguns un maisīt, līdz izkūst viss cukurs. Uz mazas uguns karsēt 10 minūtes, neļaujot uzvārīties.

Teksts: Jekaterina Manuilova
Foto: Tanya Egorova Photography

Komentēt