Ko pagatavot Jaungada svinībām?

gourmandguide.lv

Restorāna Light House Jurmala šefpavāra Fjodora Kasatkina receptes Jaungada sagaidīšanas mielastam.

Fjodors Kasatkins: “Atklāšu vairākus rostbifa pagatavošanas noslēpumus. Pagatavošanas princips visiem ir saprotams – tas ir cepeškrāsnī cepts liellopu gaļas gabals garšvielās.

Rostbifa problēma ir tā, ka gaļas gabals ir liels, un līdz tas sakarsīs iekšienē, ārpusē tas būs pārcepies. Kā no tā var izvairīties vai samazināt šādu risku? Tam ir nepieciešams pazemināt temperatūru cepeškrāsnī.

Tātad es pagatavošu teļa gaļas romšteku (muguras daļas gabals), var arī izmantot marmora gaļas steiku.

Sastāvdaļas:
1. Romšteks – 2 kg
2. Melnie pipari
3. Rozmarīns
4. Timiāns
5. Sāls
6. Olbaltums
Liekam cepeškrāsnī 90 С temperatūrā.

  • Sasmalcina zaļumus, saberž piparus un sajauc ar sāli. Garšvielu maisījumu varat izveidot, atbilstoši savām garšas kārpiņām.
  • Olas baltumu sakuļ vieglās putās un ar otiņu apsmērē gaļas gabalu. Pēc tam ar garšvielu maisījumu apkaisa romšteku. Kā jau jūs nopratāt, olbaltums mums ir nepieciešams tam, lai garšvielas pieliptu gaļai un izveidotu kraukšķīgu garoziņu. Tad liek gaļu cepeškrāsnī un cep. Aprēķins ir šāds – katram gaļas kilogramam ir nepieciešamas 2 stundas. Man būs nepieciešamas 4 stundas.
  • Temperatūrai gaļas iekšienē ir jāsasniedz 63 C. Ja jums ir termometrs–adata, tad noteikti to izmantojiet!
  • Pēc tam pārslēdz cepeškrāsni uz 60 C un ļauj gaļai “atpūsties” vismaz stundu. Šādā temperatūrā gaļa var atrasties ilgi, un tas pat tai nāks par labu, bet jūs šo laiku varat pavadīt draugu lokā.

Copy of Light House - HD-15

Bumbieri sarkanvīnā ar baltās šokolādes mērci un Gorgonzolas sieru
Tas ir klasisks itāļu deserts, pagatavošanā vienkāršs un interesants garšas apvienojuma ziņā.

Sastāvdaļas:
1. Sauss sarkanvīns 0.7 ml
2. Anīss, kanēlis, krustnagliņas, apelsīna sarīvēta miza
3. Cukurs 100 gr.
4. Nomizoti 4 bumbieri

Mērcei:
1. Baltā šokolāde 100 gr
2. Saldais krējums 150 gr
3. Gorgonzola 100 gr

  • Uzvāra vīnu, pievieno garšvielas un cukuru, sajauc.
  • Bumbierus ieliek vīnā un turpina vārīt uz lēnas uguns apmēram 20 minūtes. Noņem no uguns un ļauj bumbieriem atdzist vīnā.
  • Mērces sastāvdaļas saliek bļodā un liek ūdens peldē, izkausē šokolādi un sieru un kārtīgi samaisa.
  • Desertu pasniedz karstu.

Copy of Light House - HD-14

Komentēt