Māksla gardēžiem

Pica Riga gourmandguide.lv

Klausoties Dina Martina dziesmu „That`s Amore”, ir jāpiekrīt, „ja redzi debesīs mēnesi un tas tev atgādina picu – tad tā ir mīlestība.”

Pica Rīga vadītāja Eva Broda-Bērziņa officiel.lvJauno uzņēmēju Bērziņu mīlestība pret darbu un ģimenes vērtībām ir radījusi kopīgu uzņēmumu „Pica Rīga”. Žurnāla L’Officiel Gourmand Guide pārstāvji nesen viesojas pie Pica Rīga vadītājas un dibinātājas Evas Brodas-Bērziņas. Kas ir Pica Rīga, ar ko tā ir īpaša un ar ko atšķīrās no pārējiem lasiet šajā rakstā!

Viens no Itālijas nacionālajiem ēdieniem ir pica, liekas, līdzvērtīgu tai nekur citur nav iespējams atrast, tomēr nesen Rīgā darbu uzsācis ģimenes uzņēmums, kas ir atšķīris jaunu lapaspusi ekskluzīvo picu piedāvājumam Latvijā. No vienkārša un, šķiet, ikdienišķa ēdiena uzburt īstu mākslas šedevru var tikai „Pica Rīga” meistari.

„Viss sākās gluži kā pasakā,” par uzņēmuma izveidi stāsta tā vadītāja Eva Broda-Bērziņa. „Atnākusi mājās, teicu vīram, ka man ir ideja.” Un, satiekot īstos cilvēkus īstajā vietā un laikā, ideja pārtapa kopīgā ģimenes uzņēmumā „Pica Rīga”.

Gluži kā īstajās itāļu ģimenēs arī šeit tradīcijas tiek nodotas no vienas paaudzes nākamajai – Bērziņu ģimene var lepoties ar meistarīgiem pavāriem jau vairākās paaudzēs. Tieši šī meistarība ir jūtama ik uz soļa izveidotajā picērijā.

„Pica Rīga” ceptās picas var lepoties ar greznu vizuālo noformējumu un katra gardēža sapni – neatkārtojamu garšu, kurai līdzīga nav sastopama itin nekur Rīgā. Īpaša ir arī picas pamatne – tā ir tieši tikpat plāna un kraukšķīga, cik picas maliņa.

Pica Rīga officiel.lv

Pica Rīga officiel.lv

Pica Rīga officiel.lv

Eva ir estētiķe un perfekcioniste it visā: „Savai picērijai mēs esam radījuši citādu vizuālo identitāti, nekā ikdienā pierasts redzēt. Esam godīgi pret saviem klientiem, mums ir svarīga produktu kvalitāte un galarezultāta estētiskais un vizuālais noformējums. Tāpat vienmēr cenšamies izmantot vietējos produktus, piemēram, gaļa un dārzeņi nāk no Latvijas laukiem.”

Perfekcionisms un māksliniecisks piesitiens it visā, arī klientu apkalpošanā, piemēram, picu jums piegādās darbinieks, kuram ir tauriņš.

„Pica Rīga” nepazīst robežu, tā turpina pilnveidoties un pārsteigt savus klientus ar jaunām un neiepazītām garšu niansēm. No 12 piedāvāto picu klāsta jāizceļ kāda īpaša pica, kas domātam īstiem mākslas un neparastas garšas cienītājiem. Tā ir melnā „Pica Rīga”.

e-picērija “Pica Rīga” officiel.lv

„Pavāra vīzija par šo picu radās, iedvesmojoties no uzņēmuma logo melnās krāsas, kā rezultātā tika apvienota klasiska beļģu mīdiju garša ar saulainajām Itālijas notīm. Zinot, ka beļģi mīdijas mēdz pasniegt ar frī kartupeļiem vai kartupeļu čipsiem, ātri ienāca prātā doma, ka picu var papildināt ar brīnišķīgi plānām kartupeļu ripiņām,” stāsta Eva.

Lai gan „Pica Rīga” piedāvātais sortiments pašlaik pieejams tikai e- vidē, Bērziņi neapstājas pie iesāktā un tūlīt jau vērs vaļā durvis savam pirmajam „Pica Rīga” restorānam. Kā stāsta Eva, restorāns pārsteigs savus viesus ar jaunām garšām, kā, piemēram, picas ar jēra vai strausa gaļu. Tāpat tiks padomāts par katrai picai īpaši piemeklētu itāļu vīnu, kā arī alu no vietējām un ārzemju alus darītavām.

e-picērija “Pica Rīga” officiel.lv

Tāpat „Pica Rīga” piedāvā arī neparasta, līdz šim nebijuša, koncepta pasākumu organizēšanu pieaugušajiem un bērniem. Pasākumu ideja ir gaumīga picu gatavošanas ballīte, kuras laikā pieaugušie var mierīgi baudīt viesības, kamēr mazie viesi radoši darbojas.

e-picērija “Pica Rīga” officiel.lv

e-picērija “Pica Rīga” officiel.lv

Tekstu sagatavoja: Kristīne Upeniece

Komentēt