Meistarklase no šefpavāres Karīnas Linčas

gourmandguide.lv

Karīna Linča ir veģetāriešu un vegānu restorāna Fat Pumpkin šefpavāre. Kopš pašas bērnības Karīnai patika gatavot un pārsteigt radiniekus ar pašgatavotajiem kulinārijas šedevriem. Laika gaitā aizraušanās ar gatavošanu pārtapa par profesiju, un pirms gandrīz gada Karīna nolēma atvērt restorānu Fat Pumpkin. Šajā rakstā restorāna šefpavāre dalīsies ar mums ar interesantām vegānu un veģetāriešu virtuves receptēm.

IMG_4648

Restorāna šefpavāre un dibinātāja Karīna Linča

IMG_4619LAPU KĀPOSTU, SPINĀTU UN ANANASU SMŪTIJS
Sastāvdaļas (2 porcijas):
1 sauja lapu kāpostu
1 sauja spinātu
1/2 krūze ananasa
4 dateles
1 krūze ūdens

Visu sablenderēt. Pēc garšas var pievienot ledu.

 

 

 

 

 

IMG_4586SILTIE «SUPERFOOD» SALĀTI AR KVINOJU UN SPINĀTIEM:
Sastāvdaļas (2 porcijas):
1 saldais kartupelis
liela sauja spinātu
liela sauja rukolas
2 ēdamkarotes melleņu
2 ēdamkarotes atdzesētas vārītas kvinojas
1 mazais gurķis
4 cherry tomāti
jebkuras sēkliņas
mandeļu skaidiņas

Mērcei:
1 ēdamkarote olīveļļas
1 tējkarote citronu sulas
1 tējkarote graudu sinepju
sāls
pipari
Saldo kartupeli sagriezt daiviņās iesmērēt ar olīveļļu, uzbērt šķipsniņu sāls un pievienot klāt maltus melnos piparus pēc garšas. Ielikt cepties cepeškrāsnī uz 15 min, 220 C temperatūrā. Pēc tam 5 min cept cepeškrāsnī grila režīmā, lai paliek kraukšķīgi. Kamēr cepas kartupeļi, uztaisīt mērci. Iemaisīt to salātlapās. Uzlikt uz šķīvja. Pārkaisīt ar kvinoju. Pievienot sagrieztus gurķus un tomātus. Virsū uzlikt saldo kartupeli, izdekorēt ar mellenēm, sēkliņām un mandeļu skaidiņām.

 

IMG_4580ČIA SĒKLU – ŠOKOLĀDES PUDIŅŠ AR OGĀM
Sastāvdaļas (2 porcijas):
1/4 glāzes čia sēklu
1 glāze mandeļu piena
1/3 vaniļas pāksts
2 ēdamkarotes agaves sīrupa
2 banāni
1 ēdamkarote kakao

 

Sablenderēt pienu, kakao, banānus, 1/3 vaniļas pāksts un agaves sīrupu.
Iemaisīt izveidotajā masā čia sēklas. Iepildīt glāzēs. Ļaut uzbriest ledusskapī
10 minūtes. Izdekorēt ar ogām.

Foto: Paul Ank

Komentēt