Šokolādes baudījums no restorāna KUK BUK un to pagatavošana

Kuk Buk gourmandguide.lv

Restorāna Kuk Buk šefpavārs Andris Jugāns šoreiz atklāja mums garšīga šokolādes braunija recepti. Brauniju restorānā Kuk Buk pasniedz ar meringu, lazdu riekstu krēmu un garšīgu brūkleņu želeju. Kā to pagatavot mājas apstākļos, stāstām šajā receptē.

KUK BUK recepte officiel.lv

Ingredienti braunijam:
Melnā šokolāde 300g
Sviests 300g
Cukurs 350g
Olas 4gab
Milti 100g

Ingredienti meringai:
Olas baltums 2 gab.
Pūdercukurs 100 g

Dekors:
Pastinaks 1 gab.
Pūdercukurs 20g

Ingredienti krēmam:
Lazdu rieksti 50g
Krēmsiers 150g
Pūdercukurs 50 g

Ingredienti brūkleņu želejai:
Brūklenes 200g
Cukurs 100g
Želatīns 8g

Šokolādi un sviestu izkausē ūdens peldē, olas un cukuru samaisa. Izkausēto šokolādi un sviestu maisot lej klāt olu un cukura masai. Beigās iemaisa izsijātus miltus. Liek ar sviestu ietaukotā formā un cep 160 grādos 20 – 25 minūtes. Brauniju pasniedz atdzesētu.

Olas baltumu un pūdercukuru sakuļ stingrās putās. Saputoto olas baltumu liek uz braunija un nodedzina ar gāzes degli.
Pastinaku nomizo un sagriež smalkos matiņos. Pārkaisa ar pūdercukuru un izkaltē. Ar pastinaka čipsiem dekorē brauniju.

Lazdu riekstus nograuzdē, nomizo un smalki sasmalcina, ber klāt krēmsieram un pievieno klāt pūdercukuru. Visu vienmērīgi samaisa.

Brūklenes liek katliņā, pievieno nedaudz ūdens un cukuru, vāra, līdz brūklenes izjukušas, izkāš.
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī, pēc tam pievieno izkāstajām brūklenēm, kamēr tās vēl siltas. Atdzesē.

Lai labi garšo!

Komentēt