Vistas aknu parfē no restorāna Per se šefpavāra

Per Se parfe gourmandguide.lv

Restorānā Per se prot pārsteigt ar neparastiem ēdieniem un to garšas kombinācijām. Restorāna šefpavārs Kirils Boiko mums pastāstīja ārkārtīgi garšīga vistas aknu parfē ar čatniju no āboliem un datelēm recepti.

parfē recepte gourmand guide officiel.lv

Mērcei:

  • Šalotes sīpoli 50 gr
  • Ķiploki 5 gb
  • Timiāns 10 gr
  • Madeira 75 ml
  • Portvīns 75 ml
  • Baltvīns 75 ml
  • Brendijs 30 ml

Parfē:

  • Vistu aknas 200 gr
  • Sāls 10 gr
  • Olas 2 gb
  • Sviests 200 gr
  • Saldais krējums 60 ml

Mērcei: Smalki sagriezt sīpolu, sasmalcināt ķiploku un sajaukt ar pārējām mērces sastāvdaļām. Uz lēnas uguns sutināt līdz bieza sīrupa konsistencei, pēc tam atdzesēt līdz istabas temperatūrai.

Parfē pagatavošanai ir nepieciešams blenderī sasmalcināt vistu aknas, olas un sīpolu mērci, pakāpeniski pievienojot mīkstu sviestu, iegūtajai masai jāpievieno saldais krējums maigākai garšai. Gatavo maisījumu ieliet 4 cepamformiņās. Ieliek formiņas dziļā cepešpannā, ielej pannā siltu ūdeni, pārklāj ar foliju un liek iekšā sakarsētā līdz 110 grādiem cepeškrāsnī apmēram uz 15-20 minūtēm. Ja ir virtuves termometrs, ir vēlams pārbaudīt temperatūru parfē iekšpusē, kurai ir jābūt ne zemākai par 62 grādiem.

Komentēt